reklam

PrestaShop E-Ticaret Scripti Nedir

Yazar Admin 28 Temmuz 2017 Cuma 0 yorum

PrestaShop E-Ticaret Scripti Nedir?


Kendinize ait bir e-ticaret siteniz olsun istiyorsunuz ve nereden ve nasıl başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız sorun değil! Bu makalede size en çok kullanılan ve ücretsiz indirip sunucunuza kurabileceğiniz, açık kaynak kodlu alışveriş sistemi olan Prestashop‘u tanıtacağım. Prestashop konusunda tecrübe edinmiş web tasarımcıların ve site sahiplerinin de ilgisini çekecek bir şeyler var elbette; Prestashop ile yapılmış e-ticaret sitelerini inceleyerek kendi sitenizi gözden geçirip daha profesyonel bir görünüş için düzenleme yapabilirsiniz. Çünkü bu siteler Prestashop’la yapıldığına inanılmayacak kadar iyi görünüyorlar.


Prestashop nedir?

Prestashop, ücretsiz indirip kullanabileceğiniz ve aynı zamanda açık kaynak kodlu olduğu için istediğiniz gibi düzenleyip geliştirebileceğiniz, PHP tabanlı bir e-ticaret yönetim sistemidir. Bana kalırsa en iyi açık kaynak kodlu e-ticaret sistemi de diyebilirim. Şu ana kadar 50.000‘in üzerinde üyesi, 33.000 civarı da Prestashop kullanan alışveriş sitesi bulunuyor. Ki bu rakamlar açık kaynak kodlu bir sistem için hiç de azımsanacak küçüklükte değil.
Bir çok insanın bu sistemi kullanma sebebi ise aynı: Hızlı ve kolay kurulumu ve modül yapısı ile kolaylıkla düzenlenebilir ve geliştirilebilir olması. Birazcık Php, Html ve CSS bilgisiyle sistemi istediğiniz gibi düzenleyebilir, kendi temanızı oluşturabilirsiniz. Eğer düzenleme konusunda hiç bir teknik bilginiz ve deneyiminiz yoksa hazır temalarıyla ve modülleriyle zaten işinizi rahatlıkla görebilecek bir alışveriş sitesi hazırlayabiliyorsunuz.
Prestashop’un sadece ön planda değil, arka planda da aynı derecede kullanışlı bir yapıya sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ürün girişi ve düzenlemesi, sipariş yönetimi, kategori düzenlemesi, modül yönetimi gibi ayarları olan çok kolay ve kullanışlı bir yönetim paneli var.
Açık kaynak kodlu bir script olduğu için ücretsiz pek çok modülünü bulabilirsiniz. sürekli güncel kalan bir sistemdir gayet güvenli ve kullanışlıdır.

Hiç yorum yok :