reklam

Kali Linux Nedir

Yazar Admin 27 Temmuz 2017 Perşembe 0 yorum

Kali Linux: 2013 yılında oluşturulmuş içinde pek çok araç bulunan bir işletim sistemidir 2013 yılı öncesinde BackTrack Linux olarak adlandırılmaktaydı. 
Kali Linux içinde 500 den fazla araç bulunduruyor. Kali linux'un yapılma amacı siyah şapkalı hackerlara karşı kendi güvenliğimizi almamız kali linux içindeki araçlar ile kendi uygulamamıza sunucumuza yazılımımıza vb. ne varsa bunlara pentest yapmak amacı ile geliştirilmiş bir işletim sistemidir. tabi bu pentest leri pentester olarak adlandırılan, bir siyah şapkalı kadar bilgili fakat bilgisini kötüye kullanmayan beyaz şapkalı (white hat) dediğimiz kişilerin yapması gerekir. 
Kali Araçlarının kullanımı başlangıçta çokta zor değildir. zaten bu araçlarda size yardımcı olacak bir açıklama bulunmaktadır. veya -h (araç_adı -h) komutu ile araç hakkında bilgi alabilirsiniz. Linux bilginiz ve İngilizceniz varsa biryere kadar kullanabilirsiniz. Kendinizi geliştirip exploit yazmaya başladığınızda python veya ruby gibi yazılım dillerini öğrenmeniz gerekir. 
Sisteminize göre 64 veya 32 bit Kali sürümünü indirebilirsiniz.
Kali araçları ve Kullanımı ile ilgili konular ekleyeceğim takipte kalın.

Hiç yorum yok :